Fejléc

143 - Jézus, örömmel fogadlak

J. Crüger 1598-1662

143. ének kottája
Kotta letöltése PDF-ben

1. Jézus, örömmel fogadlak, Áldott légy, hogy eljöttél; Hittel téged megragadlak, Hogy Megváltómmá lettél. Már többé el nem eresztlek, Szállásra szívembe veszlek. Hozzád köt a szeretet Mindörökké engemet!

2. Nincs fejedet hová hajtsad. Elhagyott vagy és szegény. Mégis, Uram, kit óhajtsak? Csak téged kereslek én. Elrejtett kincs van tenálad: Vigasztalás, bűnbocsánat. Hozzád köt a szeretet Mindörökké engemet!

3. Add, legyen fő gazdagságom A te nagy szegénységed. Amíg élek e világon, Adjam át magam néked. Ha véget ér földi pályám, Megadod te égi pálmám. Hozzád köt a szeretet Mindörökké engemet!

4. Bátorítson szelídséged, Hogy én is szelíd legyek, Mutassak szíves készséget, Más bajában részt vegyek; Ne éljek csak önmagamnak, Hanem felebarátomnak. Hozzád köt a szeretet Mindörökké engemet!

5. Szívem néked már ajtót tárt, Uram Jézus, hozzám szállj! Jövel, régen óhajtva várt, Maradást nálam találj! Törüld könnyem, szüntesd bajom, Így víg örömmel mondhatom: Hozzád köt a szeretet Mindörökké engemet!

Samuel Grosser 1664-1736 (német).

Tartalom

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Luther Kiadó, 2006.
Internet változat © Evangélikus Internet Munkacsoport, 2006.
Kérdések és megjegyzések: webmaster@lutheran.hu