Fejléc

215 - Jézus, Megváltónk sírba szállt

Gregorián dallamból Luther M. 1483-1546

215. ének kottája
Kotta letöltése PDF-ben

1. Jézus, Megváltónk sírba szállt, Bűnünkért hullott vére, Ámde levert poklot, halált Harmadnap reggelére. Ezen örvendezhetünk, És dicsérhetjük Istenünk. Zenghet a halleluja! Halleluja!

2. Eljött Istennek szent Fia, Érettünk síkra szállott. Széttörve már a rabiga: ő szerzett szabadságot. Ki rettegné a halált, Ha elvesztette hatalmát, Ha nincs fullánkja, mérge! Halleluja!

3. Ilyen bajvívás nem volt még. Küzdött halál és élet, Mígnem a halál erején Az Élet győztessé lett, S az ige valóra vált: Krisztus halála a halált Elnyelte, megcsúfolta. Halleluja!

4. ő, akit Isten rendelt rég: Húsvéti, tiszta Bárány. Váltságul adta életét Golgota keresztfáján. Ajtónkon szent vére jel. Ha hitünk reá mutat fel, Sátán, halál nem árthat. Halleluja!

5. Nagy örömmel vigadozzunk Jézusunk győzelmében! Feltámadott a mi Napunk Tündöklő, tiszta fényben. Kegyelme a napsugár, S ha szívünk beragyogta már, Bűn éjjelének vége! Halleluja!

6. Húsvét mennyei kenyerét Várja éhező lelkünk, Életadó eledelét, Hogy győztes erőt nyerjünk. Krisztus ez a szent kenyér. Más kenyéren a hit nem él. Benne mienk az élet. Halleluja!

Wipo 990?-1048 latin éneke (Victimae paschali laudes) és XII. századi német ének nyomán Luther Márton 1483-1546.

Tartalom

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Luther Kiadó, 2006.
Internet változat © Evangélikus Internet Munkacsoport, 2006.
Kérdések és megjegyzések: webmaster@lutheran.hu