Fejléc

237 - Ki a legnagyobb öröm vagy

Dallam: Mint a szép hűvös patakra 76

237. ének kottája
Kotta letöltése PDF-ben

1. Ki a legnagyobb öröm vagy És a legragyogóbb fény, Mely soha sötétben nem hagy Szenvedések éjjelén: Vigasztaló, Pártfogó, Mindenséget fenntartó, Újjáteremtő Szentlélek, Neked zengjen ma az ének!

2. Te vagy a legjobb ajándék, Drágább a színaranynál. Kívüled mást nem kívánnék, Ha te hozzám szállanál. Szentlélek, jöttöd várom. Koldus szívem kitárom, Hogy amíg végsőt nem dobban, Lakjál benne, templomodban!

3. Lehulltál, mint égi harmat, Leküldött a szeretet. Mit Atya és Fiú adhat, Mind miénk lett teveled. Mennyei kincseiddel Lelkem-testem áraszd el! Ne hagyj üresen, szegényen, Szentlélek, drága vendégem!

4. Szent vagy, isteni szentséged Tiszta, mint a napsugár. Semmi szenny és semmi vétek Színed előtt meg nem áll. Adj nekem tiszta szívet! Legyen teljesen tied, Hogy amit szeretsz, szeressem, És amit megvetsz, megvessem!

5. Te vagy az én erős váram. Tőled várom a vigaszt. Bőségesen megtaláltam Mindent, ha velem maradsz. Szállj szívembe, adj erőt, Soha el nem csüggedőt! Ajkam, éltem hadd dicsérjen Itt a földön s majd az égben!

Paul Gerhardt 1607-1676 (német).

Tartalom

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Luther Kiadó, 2006.
Internet változat © Evangélikus Internet Munkacsoport, 2006.
Kérdések és megjegyzések: webmaster@lutheran.hu